- Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
- Veřejné stravování
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Sůl | 1 |
Vývar zeleninový | 140 |
Česnek | 5 |
Brambory zimní | 70 |
Sádlo vepřové škvařené | 8 |
Dochucovadla:
sůl, pepř mletý, pepř celý, polévkové koření, hovězí kosti, kořenová zelenina
Energetická hodnota celkem: 577 kJ
Bílkoviny (g): 2,
Tuky (g): 8,
Sacharidy (g): 15,
SAFA (g): 3,
Cukry (g): 3,
Vláknina (g): 1,
Sůl (g): 1
Postup přípravy
Oloupané, opláchnuté brambory nakrájíme na menší kostky, uvaříme v malém množství mírně osolené vody, scedíme je a vložíme do horkého vývaru. Přidáme česnek utřený se solí, polévku přichutíme čerstvě mletým pepřem a polévkovým kořením a omastíme sádlem a převaříme.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.
Jinak kladně hodnotím použití sádla. Ano v rozumném množství je skutečně prospěšné.